Rabu, 03 Maret 2010

Cipeucang


Kacatur kacaritakeun cak kolot, dihiji tempat anu ayana di Kabupaten Bekasi, Kecamatan Bojongmangu, Desa Sukamukti aya hiji lembur nu ngarana Cipeucang. Kunaon eta lembur teh dingaranan Lembur Cipeucang, cak kolot baheula diieu lembur teh loba sasatoan terutama Peucang, Sato bangsaning embe anu awakna letikan ti embe.
Di ieu tempat teh aya cai anu ngocor titungtung kidul nepi tungtung kaler nu di sebut Cipamingkis. Tah di Cipamingkis ieu bangsaning sasatoan ngarinum terutama Peucang. Kusabab cai teh jadi tempat kahirupan mahluk anu harirup sato, tatangkalan oge jalma kabeh ngabutuhkeun cai.
Tah kusabab kitu ieu Lemburteh dingaranan Lembur Cipeucang. Asalna tina ngaran sato nyaeta Peucang jeung cai anu ngalir di eta tempat, Ci = Cai anu ngalir di eta tempat, Peucang = sato anu loba baheula didinya. Disebut weh Cipeucang.
Nepikeun kiwari oge masi aya keneh Cipamingkis anu ngalir di Cipeucang, jeung masi loba jalma lamun usum halodo kacarainateh ka Cipamingkis eta.
Jeung hiji deui di ieu lembur teh lahir saurang jajaka nu ganteng ngalempereng koneng loba nu resep jeung nu bogoh. Tepatna kaping 16 sasih Mei warsih 1987 di lahir keunana. Dugi ayeuna eta jajakateh aya keneh ayeuna kuliah di UPI Kampus Purwakarta nu jenenganana Ojim Suryana tea.

5 komentar:

  1. Maaf...di carita ieu bener c mungkin kitu ..tapi ieu ojim anu mana nya...kenalkeun ieu Asmunandar..asal ti kampung galang panyigkiran,ds sukamukti -bojongmangu - bekasi

    BalasHapus
  2. cipeucang teh gambarna anu di luhur? ih, meni endah..

    tapi ai ojim th saha? aya keneh kitu jalmina? atawa rerekaan wungkul?

    BalasHapus
    Balasan
    1. ojim mah nu nyieun ieu blog hehe

      Hapus
  3. alus tah dongeng teh, jang. jig jeroan deui kamampuh teh supaya bisa ngadongeng leuwih alus. tuluy foto Cipamingkisna, deukeut ti cipeucang mah,atawa ti Pasirkupang, ulah make gambar laut ti internet. Supaya teu ngacokeun citra numaca. Lembur urang mah jauh ti laut.

    BalasHapus
  4. Aeh punten, Nyi. Tuh geuning bener we keder kuring...ge , kulantaran isi carita, ari pek blogerna geuning wanoja. Mangga dikotektak deui supados langkung komunikatif tur ngeusi. Wilujeng. Tabroni-Tegal Badak Nagasari

    BalasHapus