CIPEUCANG


Kacatur kacaritakeun ceuk kolot, dihiji tempat anu ayana di Kabupaten Bekasi, Kecamatan Bojongmangu, Desa Sukamukti aya hiji lembur nu ngarana Cipeucang. Kunaon eta lembur teh dingaranan Lembur Cipeucang, cak kolot baheula diieu lembur teh loba sasatoan terutama Peucang, Sato bangsaning embe anu awakna letikan ti embe.

Di ieu tempat teh aya cai anu ngocor titungtung kidul nepi tungtung kaler nu di sebut Cipamingkis. Tah di Cipamingkis ieu bangsaning sasatoan ngarinum terutama Peucang. Kusabab cai teh jadi tempat kahirupan mahluk anu harirup sato, tatangkalan oge jalma kabeh ngabutuhkeun cai.

Tah kusabab kitu ieu Lemburteh dingaranan Lembur Cipeucang. Asalna tina ngaran sato nyaeta Peucang jeung cai anu ngalir di eta tempat, Ci = Cai anu ngalir di eta tempat, Peucang = sato anu loba baheula didinya. Disebut weh Cipeucang.
Nepikeun kiwari oge masi aya keneh Cipamingkis anu ngalir di Cipeucang, jeung masi loba jalma lamun usum halodo kacarainateh ka Cipamingkis eta.
Jeung hiji deui di ieu lembur teh lahir saurang jajaka nu ganteng ngalempereng koneng loba nu resep jeung nu bogoh. Tepatna kaping 16 sasih Mei warsih 1987 di lahir keunana. Dugi ayeuna eta jajakateh aya keneh ayeuna kuliah di UPI Kampus Purwakarta nu jenenganana Ojim Suryana tea.

16 comments:



Nandar said...

Maaf...di carita ieu bener c mungkin kitu ..tapi ieu ojim anu mana nya...kenalkeun ieu Asmunandar..asal ti kampung galang panyigkiran,ds sukamukti -bojongmangu - bekasi

Masayu Soraya said...

cipeucang teh gambarna anu di luhur? ih, meni endah..

tapi ai ojim th saha? aya keneh kitu jalmina? atawa rerekaan wungkul?

tabroni said...

alus tah dongeng teh, jang. jig jeroan deui kamampuh teh supaya bisa ngadongeng leuwih alus. tuluy foto Cipamingkisna, deukeut ti cipeucang mah,atawa ti Pasirkupang, ulah make gambar laut ti internet. Supaya teu ngacokeun citra numaca. Lembur urang mah jauh ti laut.

tabroni said...

Aeh punten, Nyi. Tuh geuning bener we keder kuring...ge , kulantaran isi carita, ari pek blogerna geuning wanoja. Mangga dikotektak deui supados langkung komunikatif tur ngeusi. Wilujeng. Tabroni-Tegal Badak Nagasari

kahfi yasin said...

ojim mah nu nyieun ieu blog hehe

Pusat VigRX Plus said...

Ikut Menyimak artikel anda min, klo sempet berkunjung balik ya min, saya blogwolking ..
Aku Tunggu artikel anda berikutnya Ya.. #Pembaca_Setia_Blog_ANDA By: Ina Santtika.


Obat Pembesar Penis Alami | Alat Pembesar Penis Vacum Besar dan Panjang Penis Permanen | Oil Pembesar Penis Herbal.

Obat Peninggi Badan Alami | Obat Penggemuk Badan Alami | Obat Pelangsing Badan Penghancur Lemak Seketika .

Cream Penghilang Jerawat dan Pemutih wajah | Obat Pemutih Badan Alami | Cream Pemerah Bibir yang Hitam.

Obat Mandul Penyubur Sperma Pria. | Obat Pembesar Penis Alami | Obat Lemah Syahwat - Kuat Ereksi - Ejakulasi Lama

Perangsang Wanita Cair Penambah Gairah Hubungan intim | Obat Perapat Vagina dan Bikin Vagina keset dan Harum | Alat Seks Kondom Sutra Pria .

Alat Bantu Onani Pria Vagina Center | Jual Mainan Sex Alat Bantu Wanita


Jual Kebutuhan orang dewasa Kesehatan - Kecantikan - Seksualitas www.pusatvigrxplus.com

Ruddi Sumarna said...

Cipeucang oh Cipeucang kini tak seindah dulu.

Admin Arena said...

sae caritana,
http://www.arenaberbagi.com/2013/04/kumpulan-dongeng-bahasa-sunda-anak.html

YIYIN N HEART said...

emang sakitu nu kaserat numutkeun buku carios Sunda buhun nu aya..... hapunten pami teu patos lengkep...manawi kawatesna halaman

Dongeng Anak said...

alus caritana, meuni resep maca dongeng teh

Sonyx said...

temanya tentang apa ya. plis bales

Muliana Suwarsa said...

Mani sae pisan ieu carita. Carita na teu direka reka tapi tos ngagambarkeun hiji lembur nu endah.

Ginanjar Yudha Prima said...

ha.ha...ha...ha...ari anu kasep teh nu kumaha...

Hitomi Takahashi Mura said...

numpang link Pengobatan Tradisional Untuk Penebalan Dinding Rahim

Korry Patra said...

izin share dongeng basa sundana nya teh,htur nuhun

Satrio Adi Wiradika said...

Fuck you

Post a Comment

AJI SAKA

Disadur kana Basa Sunda kenging: Yiyin Jayinah Kacarioskeun mangsa baheula. Pulau Jawa masih mangrupa leuweung jeung jarang kasorang k...